Syskonkärlek??

Hemma hos oss pågår ett mindre krig för närvarande. Började igår morse med stor bror (i en ålder som betraktas som vuxen), som tyckte att yngre syskon, typ tonåringar, sovit klart vid elvatiden. Han tog ett par grytlock och drog en repa genom deras respektive rum, glatt slamrande. Detta har sedan fortsatt med olika markeringar och vrål typ lejon, samt försök att hitta/använda varandras svaga punkter. Imorse var det stor bror som väcktes med grytlock och lejonvrål, dock mer förberedd. Som tur är kommer flocken att tillbringa veckan på lite olika håll, så då kanske lugnet lägger sig. Vi föräldrar har valt att ha en mycket tillbakadragen hållning i detta så länge det verkar pågå någon form av terrorbalans, men vi påpekar diskret ibland att det man gör mot andra kan slå tillbaka mot en själv, med samma mynt. Och ingen verkar lida av det, annat än lite häftiga uppvaknanden och bristande möjligheter att prata i telefon i lugn och ro.

Kommentarer
Postat av: Tigerlilja

Psalmversen 'lär oss som syskon att vandra' har jag alltid tyckt är lite skum. Syskon har mycket glädje av varandra, visst, men samtidigt finns det rätt mycket i den påsen. Mina äldre barn har en tendens att berätta för yngste att när dom var små lekte dom med kottar och var nöjda med det. Harkel. Och han är förstås mycket mer bortskämd, nja, njo, lite dåligt minne har dom allt. Men jag tror att ni gör rätt, lite avstånd är OK. Fast man kan bli förvånad.

2008-08-04 @ 11:05:35
URL: http://tigerliljan.wordpress.com
Postat av: Trollmamman

Lillebror i vår familj har stöd av en av våra närmaste vänner som själv är storasyster till en lillebror och idag som vuxen kommer ihåg hur hårt de behandlade sin lillebror. Han tar tacksamt emot stödet när alla storasyskonens uppfostringsförsök blir för hårddraget, ja, med typ kottar och en läsk att dela på - alla...

2008-08-04 @ 11:44:37
URL: http://nennetroll.blogg.se/
Postat av: Tigerlilja

jublar - kör dom också en läsk att dela på??

2008-08-04 @ 12:15:46
URL: http://tigerliljan.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0